Effectiviteit: Fouten maken moet

Fouten maken moet, Oeps

Geplaatst op donderdag 8 september 2011 door Nelly de Jong

Om succesvol te kunnen zijn een aantal stappen belangrijk.  Het eerste wat nodig is , is dat je weet waar je naar toe wilt.

Vele manieren

Als je bijvoorbeeld naar Amsterdam wilt, dan kun je daar op vele manieren naar toe reizen, afhankelijk van hoe je reizen wilt. Als je er binnen een paar uur moet zijn, dan zul je voor een sneller vervoer middel kiezen. Als je vooral wilt genieten van wat je onderweg ziet en het is mooi weer,  dan kies je misschien voor de fiets of de benenwagen.

Doel vaststellen

Maar als je niet vaststelt dat je naar Amsterdam wilt, is de kans echt vrij klein dat je in Amsterdam uit gaat komen. Die kans is geen 0%, maar wel vrij klein. Andersom is het als je besloten hebt dat je naar Amsterdam wilt geen 100% zekerheid dat je ook in Amsterdam uitkomt, want er kan onderweg van alles gebeuren. Maar de kans dat je er komt als je Amsterdam als doel formuleert en je een strategie hebt gekozen om er komen is vrij groot.

Gemis zaaien in plaats van verlangen

Veel mensen leven hun ‘gemis’. Ze hebben vooral veel dingen niet in hun leven, voelen zich daar ongelukkig, gespannen en gestrest bij, maar blijven evenzogoed doorgaan met het zaaien van hun gemis.

Weten wat je wilt

Als ik in gesprekken met klanten vraag wat ze willen, dan wil de meerderheid een heleboel dingen niet. Daarom is een eerste vereiste weten wat je wel wilt en daar een resultaat of doel op formuleren.  

Geloof dat je het kunt!

Daarnaast is het belangrijk dat je optimistisch bent en blijft over het behalen van je doelen. Als je er zelf al niet in gelooft, is de kans vrij klein dat je je doel ook gaat bereiken. 

Begin met het einde voor ogen (Covey)

Visualiseer je toekomst (positief). Zie je eindresultaat voor ogen. Ook als je niet in beelden denkt, creëer dan een gevoel voor die toekomst.

Altijd maar doorgaan

Houd vol, zet door en geef nooit op.

'Fouten' maken moet

En een heel belangrijke: Wees bereid om 'fouten' te maken. Hoe meer 'fouten' je maakt en hoe sneller je ze maakt, hoe eerder je succesvol zult zijn. 

Betaal de prijs die nodig is

Wees bereid om de prijs te betalen. Je zult eerst de prijs moeten betalen voordat je kunt oogsten. Is er altijd een prijs? Ja, zeker, er is altijd een prijs voor je succes. Er is ook altijd een prijs voor het ontbreken van succes. Als je bijvoorbeeld een succesvol ondernemer wilt zijn, zul je er soms hard voor moeten werken, er je tijd in steken, verantwoordelijkheid voor nemen en zul je soms zorgen ervaren. Wil je die prijs voor je succes niet, dan is het zeer de vraag of je succesvol zult zijn als ondernemer. 

Succes is altijd uit je comfortzone

Je moet gewoon graag genoeg willen, want succes bevindt zich niet in je comfortzone, maar altijd erbuiten. Je best doen is dan niet goed genoeg. De vraag is of je alles gaat doen wat  nodig is om je doel te bereiken.

Coaching?

Wil je ook leren moeiteloos je doelen te bereiken? Meld je dan nu aan voor individuele coaching. De gesprekken vinden plaats op het Zuidvliet 292 A in Leeuwarden, Friesland. 

 

Gratis e-book Van Wens naar Werkelijkheid downloaden?

Meer informatie over hoe je doelen stelt en hoe ze moeiteloos te bereiken? 
Vraag dan mijn gratis e-book Van Wens naar werkelijkheid aan!

 
Nelly de Jong

Mijn passie is het begeleiden van mensen met werk- en levensvragen. Dat doe ik al meer dan vijfentwintig jaar met veel plezier. In de afgelopen jaren heb ik honderden mensen via coaching, loopbaanbegeleiding en outplacement begeleid en ze een duwtje in de rug gegeven. Mijn specialisme is werkende moeders goed voor zichzelf te laten zorgen.

Meer over Nelly de Jong


« Assertiviteit: Loslaten
Gezondheid-Energie: Stress en gezondheid »

Gratis E-book Van Wens Naar WerkelijkheidAl meer dan 5.000 keer gedownload

Misschien vind je dit ook leuk:

Meer Effectiviteit


Facebook-reacties op dit artikel

Reageer op Effectiviteit: Fouten maken moet

Naam:
E-mailadres: (wordt niet weergegeven)
Website:
Nieuwsbrief: Abonneer mij op de nieuwsbrief van ConFront Coaching en Training
Reacties: Stuur mij een e-mail bij volgende reacties
Reactie:
  Om hier te kunnen reageren dien je geabonneerd te zijn op de nieuwsbrief.
 

ConFront is niet verantwoordelijk voor geplaatste reacties, aanvaardt geen enkele vorm van eventuele aansprakelijkheid en behoudt zich het recht zonder aankondiging reacties in te korten of te verwijderen, als dit gepast wordt geacht. Het veld 'website' is optioneel. Je link wordt gekoppeld na controle van de reactie.