Waar ga jij naar toe?

Pijl in de roos

Alice in Wonderland

“Kunt u me alstublieft vertellen welke kant ik van hieruit op moet?”
“Dat hangt voor een belangrijk deel af van waar je naar toe wilt,” zei de kat.
“Het maakt me niet zoveel uit”, ging Alice verder.
“Dan maakt het ook niet uit welke kant je op gaat,” zei de kat.
“Zolang ik maar ergens kom,” voegde Alice er als een verklaring aan toe.
“Oh, dat zal zeker gebeuren,” zei de kat, “als je maar lang genoeg loopt”.

Door naar Waar ga jij naar toe? »


Het belang van vitamine D

Vitamine D capsules

Ik was kortademig, snel buiten adem en uitgeblust. Voelde me vaak wat depressief en had nergens meer zin in. Na achteraf veel te lang doorgelopen te hebben, heel wat maanden later toch maar de huisarts bezocht. Om er vervolgens achter te komen dat ik vitamine D tekort heb. Mijn voornaamste klachten waren depressieve gevoelens en vermoeidheid. Ik was er eerlijk gezegd van overtuigd dat ik in een depressie zat, en wijtte mijn andere klachten aan deze depressie. Daar heb ik me achteraf dus flink in vergist.

Door naar Het belang van vitamine D »


Een oefening in mededogen

Ieder nee tegen de ander is een ja voor jezelf

Mededogen is de Haarlemmer Olie in de communicatie. Het maakt de stroef lopende verbinding weer soepel. Al vrij jong leren we vaak om oordelend te communiceren. Met als gevolg dat er onderlinge strijd ontstaat. Het zoveel mogelijk vermijden van je oordeel in je communicatie is naast mededogen handig om een beter contact op te bouwen. Maar net als het nog niet altijd zo gemakkelijk is om oordeelloos te communiceren, is het ook nog niet altijd zo eenvoudig om mededogend te zijn. Onderstaande oefeningen zijn een aanzet om je hier meer bewust in te maken.

Door naar Een oefening in mededogen »


Wat gij niet wilt dat u geschiedt....

Roddelen, uitlachen

Roddelen is mijn tweede natuur, mijn hobby. Ik kan hier zó van genieten! Ik vind het soms echt leuk om achter iemands rug slecht te praten. Iemand af te kraken, of überhaupt dingen af kraken. Mijn vriendin en ik roddelen samen heel wat af. Heerlijk vinden we het. Zo hebben we een gezamenlijke vriendin die zich vaak nogal afhankelijk van anderen opstelt, ze geeft nooit echt haar mening. Ze is het altijd overal mee eens. Zwaar irritant. Perfect roddelmateriaal dus. Nog vervelender is dat zij de knapste van ons drieën is en dus altijd de meeste aandacht krijgt van mensen.

Door naar Wat gij niet wilt dat u geschiedt.... »


Jaloezie, het dodelijke gif in relaties

Jaloezie, jaloerse vrouw

Iedereen is wel eens jaloers, maar het kan ook extremere vormen aannemen. Wanneer er jaloezie in het spel is, betekent dat vaak dat er in de basis geen is vertrouwen tussen beide partners. Hier kunnen verschillende redenen voor zijn. Het kan zijn dat je onzeker bent over jezelf. Misschien vind je jezelf niet leuk of kan je je niet voorstellen dat een ander jou leuk vind. Dat een ander jou leuk genoeg vindt om er niet met een ander vandoor te gaan. Als je onzeker bent verlang je van de ander dat hij of zij het gat in jou opvult waar jij jezelf te kort doet door jezelf niet leuk te vinden. De ander kan simpelweg dit gat niet in jou opvullen en je belast de ander hier alleen maar mee. Uiteindelijk ook jezelf, want je krijgt niet wat je wilt: dat de ander de leegte in jou opvult. Dit kun je alleen zelf doen.

Door naar Jaloezie, het dodelijke gif in relaties »


Assertieve communicatie: oogcontact

Meer informatie »


Beter worden van bijnieruitputting

Meditatie

Genezen van bijnieruitputting vraagt een verandering in diverse dingen, maar vooral een verandering van je leefstijl. Je energieniveau is, als je last hebt van bijnieruitputting, structureel laag. Daarom is het cruciaal hoe je met je energie en je energiegebruik om gaat. Wat je in je lijf stopt is net zo belangrijk als hoeveel beweging en hoeveel rust en ontspanning je krijgt. Ook hoe je over jezelf en je leven denkt. De overtuigingen die er voor hebben gezorgd dat je bijnieruitputting kreeg gaan je niet helpen er weer vanaf te komen. Dus ook in je denken zal een verandering plaats moeten vinden. Waar je in ieder geval mee kunt beginnen is voor jezelf een overzicht maken van zaken in je leven die helpend zijn voor je gezondheid en zaken die ondermijnend zijn voor je gezondheid.

Door naar Beter worden van bijnieruitputting »


Risico op bijnieruitputting

Moeheid, moedeloosheid

Er zijn nogal wat mensen die zonder dat ze het weten last hebben van bijnieruitputting. Vooral als je te weinig rust en ontspanning krijgt. Als je de neiging hebt jezelf op te jagen. Als  je perfectionist bent en niet snel tevreden bent. Als je langdurig onder druk staat en weinig of geen mogelijkheden hebt om je emoties te uiten en te delen. Het zijn allemaal factoren die een risico op bijnieruitputting met zich mee brengen.

Door naar Risico op bijnieruitputting »