Relaties: Slechte communicatie in relaties

Slechte communicatie, misverstand

Geplaatst op zondag 19 juli 2020 door Nelly de Jong

Met stip op nummer één staan communicatieproblemen in relaties. Slechte communicatie of communicatieve vaardigheden, gebrek aan communicatie of helemaal niet meer communiceren. Het zal je vast bekend in de oren klinken. Kijk maar eens naar relaties die werken en naar relaties die niet werken.

Lief en aardig tegen elkaar

In een goede relatie zorgen de partners voor elkaar en zijn ze lief en aardig tegen elkaar en communiceren ze op een open manier met elkaar. Relaties die niet werken hebben partners die hun best doen elkaar het leven zo zuur mogelijk te maken. Ze reageren steeds kritisch op elkaar, gedragen zich openlijk vijandig en echt met elkaar praten doen ze niet (meer). Zeker niet over wezenlijke dingen en hun problemen.

Wat is echt belangrijk?

Een klant vertelt over haar relatie met haar kinderen. De relatie met haar kinderen levert haar veel frustraties op want ze heeft het idee dat ze geen echt contact met haar kinderen kan krijgen. Kijk je dan naar de feitelijke situatie dan wordt duidelijk dat ze zelf continu voor haar werk aan het bellen en regelen is en als de kinderen iets aan haar vragen ze steeds geen tijd heeft. 

Emotionele aanvaring

Er was een emotionele aanvaring met haar jongste dochter nodig, die haar klip en klaar aangeeft haar te missen, zelfs als ze er was, om haar de ogen te openen. Door haar gedrag geeft ze non-verbaal aan haar kinderen te kennen dat haar werk belangrijker was dan zij. Dit maakte dat ze besloot om minder te gaan werken en meer tijd aan haar kinderen te gaan besteden. Ze nam het besluit omdat het haar duidelijk was geworden dat haar kinderen voor haar belangrijker waren dan haar werk.

Je relatie een oppepper geven?

Wil je beter contact, communicatie en meer begrip voor elkaar in je relatie? Meld je dan nu aan voor de relatietraining Liever voor elkaar.
De trainingen worden gehouden op het Zuidvliet 292 A in Leeuwarden, Friesland
Nelly de Jong

Mijn passie is het begeleiden van mensen met werk- en levensvragen. Dat doe ik al meer dan vijfentwintig jaar met veel plezier. In de afgelopen jaren heb ik honderden mensen via coaching, loopbaanbegeleiding en outplacement begeleid en ze een duwtje in de rug gegeven. Mijn specialisme is werkende moeders goed voor zichzelf te laten zorgen.

Meer over Nelly de Jong


DISC Communicatiestijlen: Als jij nou maar... »

Gratis E-book Verbindende CommunicatieAl meer dan 7.000 keer gedownload

Misschien vind je dit ook leuk:

Meer relaties en communicatie


Facebook-reacties op dit artikel

Reageer op Relaties: Slechte communicatie in relaties

Naam:
E-mailadres: (wordt niet weergegeven)
Website:
Nieuwsbrief: Abonneer mij op de nieuwsbrief van ConFront Coaching en Training
Reacties: Stuur mij een e-mail bij volgende reacties
Reactie:
  Om hier te kunnen reageren dien je geabonneerd te zijn op de nieuwsbrief.
 

ConFront is niet verantwoordelijk voor geplaatste reacties, aanvaardt geen enkele vorm van eventuele aansprakelijkheid en behoudt zich het recht zonder aankondiging reacties in te korten of te verwijderen, als dit gepast wordt geacht. Het veld 'website' is optioneel. Je link wordt gekoppeld na controle van de reactie.