Mindfulness: Innerlijke rust

mindfulle vrouw

Alles lijkt sneller te gaan, naarmate ik ouder word. Herken je dat? Ik herinner me nog als de dag van gisteren, hoe lang de dagen waren toen ik op de middelbare school zat. Alsof de tijd voorbij leek te kruipen, zo langzaam. En nu? Ik heb geen idee waar de tijd blijft. En uiteindelijk blijft ze ook nergens, want tijd bestaat helemaal niet. Het is een illusie in mijn hoofd. Een bedacht concept van mijn denken, mijn ego, wat me een soort van idee fixe geeft dat er zoiets als tijd bestaat. Uiteindelijk is er alleen maar het eeuwigdurende nu.

Door naar Mindfulness: Innerlijke rust »


Mijn schuld of jouw schuld en de verantwoordelijkheid ervoor

Mijn schuld of jouw schuld zijn beide totaal niet functionele uitspraken. Tenzij je het hebt over je schuld bij de bank dan J. Maar anders zijn het niets meer dan concepten van je denken die er alleen maar voor zorgen dat je jezelf vast denkt. Je denkt jezelf vast omdat denken in termen van mijn schuld of jouw schuld een dik oordeel in zich heeft en er voor zorgt dat je niet de verantwoordelijkheid neemt voor wat er is in je leven.

Door naar Mijn schuld of jouw schuld en de verantwoordelijkheid ervoor »


Feedback geven. Zo doe je dat op een adequate manier!

Feedback

Feedback geven op een effectieve en adequate manier is nog een hele kunst. Alles wat je over iemand anders zegt, of het nu om complimenten of afkeuring gaat, is een vorm van feedback. Grofweg zijn er twee vormen van feedback: complimenten en commentaar. Deze feedback, zowel complimenten als commentaar zeggen iets over een beoordelaar en een beoordeelde. Positieve feedback in de vorm van complimenten vertellen je dat de beoordelaar de beoordeelde positief beoordeelt. En negatieve feedback in de vorm van commentaar vertelt dat de beoordelaar de beoordeelde negatief beoordeelt. In het laaste geval heeft de beoordelaar last in iets van het gedrag van de  beoordeelde.

Door naar Feedback geven. Zo doe je dat op een adequate manier! »


Tien geboden voor een plezieriger leven vol geluk

De tien geboden die ik hier onder met je ga delen zullen je helpen bij plezieriger en gelukkiger leven. Veel mensen zijn niet gelukkig met hun leven. Of niet helemaal gelukkig. En jij? Vraag je jezelf wel eens af hoe gelukkig je bent? Of leef je niet zo bewust en leeft het leven jou? Gelukkiger worden zit meestal niet in heel grote dingen. Al denken we vaak van wel. Als ik eerst maar… dat huis heb, die baan heb, die relatie heb, etc. Dan, ja dan ben ik gelukkig. Maar dat is een misvatting. Geluk zit zoals het spreekwoord zegt in kleine dingen. In wat je met je aandacht doet. In waar je je aandacht op richt.

Door naar Tien geboden voor een plezieriger leven vol geluk »


11 Tips en spelregels bij conflicten

Spelregels bij conflicten

Conflicten horen bij ons leven en bij onze relaties. Vroeg of later komen we allemaal wel eens in een conflictachtige situatie terecht. Is dat erg? Nee, zolang je op een respectvolle manier met elkaar omgaat. Confrontatievermijdend gedrag levert vrijwel altijd op de lange termijn conflict op en altijd de confrontatie aangaan, levert op de lange termijn vaak verstoorde verhoudingen op. Met de onderstaande spelregels en tips kun je je conflicten functioneel houden. 

Door naar 11 Tips en spelregels bij conflicten »


Lastige collega? Dit kun je doen!

Lastige collega

Last van lastige collega’s op je werk? Op nogal wat plekken op de arbeidsmarkt is de werkdruk ongezond hoog. Je werkt je uit de naad om alles op tijd af te krijgen en zit dan echt niet te wachten op lastige collega’s die niet doen wat ze moeten doen. Die je van je werk afhouden bijvoorbeeld. Of een prikkelbare Paul die zich niet op de juiste manier behandeld voelt en je daardoor bewust of onbewust dwars gaat zitten. Of kattige Kitty die dan misschien wel problemen thuis heeft, maar jou ook stress bezorgt met haar gesnauw en die je niet de informatie die je nodig hebt geeft.

Door naar Lastige collega? Dit kun je doen! »


Stress! Ontdek hoe ook jij ontstressen kunt!

Hoewel je je dat misschien niet bewust bent, is stress iets dat je nodig hebt in je leven. Iedereen die een succesvol leven heeft zal dat erkennen. Om topprestaties te leveren heb je de opgebouwde spanning nodig. Die opgebouwde spanning zorgt voor een goede concentratie en focus. Bovendien heb je door de adrenaline energie voor tien en ook je immuunsysteem werkt op zijn best. Is stress dan alleen maar positief? Nee toch? Nee. Klopt. Het is niet alleen maar positief.

Door naar Stress! Ontdek hoe ook jij ontstressen kunt! »


Outplacementtraject. Zo ziet outplacement eruit

Een outplacementtraject bestaat uit meerdere fasen, die soms ook een beetje door elkaar kunnen lopen. Geen enkel outplacementtraject is daarom ook gelijk. De meeste mensen zijn nogal aangeslagen als ze in een outplacementtraject terecht zijn gekomen. Het is ook nogal wat als je je baan tegen je zin in kwijt raakt. Vaak ben je bang voor wat komen gaat en heb je daarnaast meestal een nogal stressvolle periode achter de rug. Globaal gezien bestaat het outplacementtraject uit vijf fasen. Vijf fasen die soms ook door elkaar kunnen lopen.

Door naar Outplacementtraject. Zo ziet outplacement eruit »