Tien geboden voor een plezieriger leven vol geluk

De tien geboden die ik hier onder met je ga delen zullen je helpen bij plezieriger en gelukkiger leven. Veel mensen zijn niet gelukkig met hun leven. Of niet helemaal gelukkig. En jij? Vraag je jezelf wel eens af hoe gelukkig je bent? Of leef je niet zo bewust en leeft het leven jou? Gelukkiger worden zit meestal niet in heel grote dingen. Al denken we vaak van wel. Als ik eerst maar… dat huis heb, die baan heb, die relatie heb, etc. Dan, ja dan ben ik gelukkig. Maar dat is een misvatting. Geluk zit zoals het spreekwoord zegt in kleine dingen. In wat je met je aandacht doet. In waar je je aandacht op richt.

Door naar Tien geboden voor een plezieriger leven vol geluk »


11 Tips en spelregels bij conflicten

Spelregels bij conflicten

Conflicten horen bij ons leven en bij onze relaties. Vroeg of later komen we allemaal wel eens in een conflictachtige situatie terecht. Is dat erg? Nee, zolang je op een respectvolle manier met elkaar omgaat. Confrontatievermijdend gedrag levert vrijwel altijd op de lange termijn conflict op en altijd de confrontatie aangaan, levert op de lange termijn vaak verstoorde verhoudingen op. Met de onderstaande spelregels en tips kun je je conflicten functioneel houden. 

Door naar 11 Tips en spelregels bij conflicten »


Lastige collega? Dit kun je doen!

Lastige collega

Last van lastige collega’s op je werk? Op nogal wat plekken op de arbeidsmarkt is de werkdruk ongezond hoog. Je werkt je uit de naad om alles op tijd af te krijgen en zit dan echt niet te wachten op lastige collega’s die niet doen wat ze moeten doen. Die je van je werk afhouden bijvoorbeeld. Of een prikkelbare Paul die zich niet op de juiste manier behandeld voelt en je daardoor bewust of onbewust dwars gaat zitten. Of kattige Kitty die dan misschien wel problemen thuis heeft, maar jou ook stress bezorgt met haar gesnauw en die je niet de informatie die je nodig hebt geeft.

Door naar Lastige collega? Dit kun je doen! »


Stress! Ontdek hoe ook jij ontstressen kunt!

Hoewel je je dat misschien niet bewust bent, is stress iets dat je nodig hebt in je leven. Iedereen die een succesvol leven heeft zal dat erkennen. Om topprestaties te leveren heb je de opgebouwde spanning nodig. Die opgebouwde spanning zorgt voor een goede concentratie en focus. Bovendien heb je door de adrenaline energie voor tien en ook je immuunsysteem werkt op zijn best. Is stress dan alleen maar positief? Nee toch? Nee. Klopt. Het is niet alleen maar positief.

Door naar Stress! Ontdek hoe ook jij ontstressen kunt! »


Outplacementtraject. Zo ziet outplacement eruit

Een outplacementtraject bestaat uit meerdere fasen, die soms ook een beetje door elkaar kunnen lopen. Geen enkel outplacementtraject is daarom ook gelijk. De meeste mensen zijn nogal aangeslagen als ze in een outplacementtraject terecht zijn gekomen. Het is ook nogal wat als je je baan tegen je zin in kwijt raakt. Vaak ben je bang voor wat komen gaat en heb je daarnaast meestal een nogal stressvolle periode achter de rug. Globaal gezien bestaat het outplacementtraject uit vijf fasen. Vijf fasen die soms ook door elkaar kunnen lopen.

Door naar Outplacementtraject. Zo ziet outplacement eruit »


Onzekerheid. Als 'ik ben niet goed genoeg' jouw waarheid is

Onzekerheid is net een sluipmoordenaar. Ineens of heel stilletjes verschijnt ze in ons leven en langzamerhand maken we steeds meer en steeds vaker waar waar we bang voor zijn. En door onze onzekerheid herhalen we als een kapotte grammofoonplaat vaak allerlei zinloze patronen in onszelf. Oeverloos opnieuw doen we wat we al jarenlang en misschien al decennia lang doen. Steeds opnieuw lopen we dezelfde patronen en hebben we niet in de gaten dat het niet echt zinvol is waar we mee bezig zijn. We hebben niet in de gaten op welke manier we onze onzekerheid DOEN. Sterker nog vaak zijn we heel goed in het de ‘schuld’ ervan bij een ander neerleggen. We hebben allemaal zo onze eigen uitdagingen, te leren lessen en problemen die keer op keer opnieuw bij ons komen aanbellen. En steeds opnieuw doen we zonder er bij na te denken de deur open en reageren we zoals we tot nu toe altijd hebben gedaan.

Door naar Onzekerheid. Als 'ik ben niet goed genoeg' jouw waarheid is »


Assertiviteit: Op je standpunt blijven staan

Op je standpunt blijven staan

Het voelt soms best lastig om voet bij stuk te houden en op je standpunt te blijven staan. Vooral als je druk voelt bij bepaalde gesprekspartners of wat je misschien als je tegenstanders ervaart. Misschien denk je wel als hij of zij wat zegt: Ja daar zit ook wel wat in. En voor je het weet waai je met alle winden mee. Waar jij voor staat, wat voor jou belangrijk is wordt niet zichtbaar als je niet bij je standpunt blijft. Jij wordt niet zichtbaar. Wie ben je eigenlijk? Waar sta jij voor? Het blijft voor je omgeving vaag als je je standpunt steeds aanpast aan wat anderen vinden.

Door naar Assertiviteit: Op je standpunt blijven staan »


Hoogsensitief of gewoon gevoelig?

Voor wie net iets sneller geraakt is dan anderen. Er zijn nogal wat mensen (schatting is zo'n 20% van alle mensen) bij wie geuren, geluiden en de stemmingen van anderen harder binnenkomen dan bij anderen. Hoe dat heet? Hooggevoelig! Of is het niets anders dan gewoon aanstellerij? Want dat is wel het etiket dat hooggevoeligen vaak opgeplakt krijgen. En waar ze natuurlijk ook weer gevoelig voor zijn...

Door naar Hoogsensitief of gewoon gevoelig? »