Communicatiestijlen: De warme aardse groene standvastigen

Warme aardse groene standvastige communicatiestijl

Geplaatst op zondag 24 januari 2010 door Nelly de Jong

Ervaren andere mensen jou vaak als makkelijk en aardig? Blijf je vrijwel altijd hoffelijk? Reageer je goed op mensen, maar laat je het initiatief graag aan een ander over? Weiger je zelden of nooit verzoeken met jouw hulpvaardige instelling? Zelfs niet als dat ten koste van je eigen belang gaat? Ben je vriendelijk, begripvol en plezierig gezelschap? Dan ben je vast een ‘aardse groene’ of ook wel het standvastige type.

Uitstekende luisteraars

Als aardse groene ben je op zoek naar hechte, warme en langdurige relaties. Je kunt uitstekend luisteren en neemt er alle tijd voor anderen op hun gemak te stellen en te steunen. Je bent eerder relatie dan doelgericht. Je accepteert vrijwel elke andere persoon omdat je graag aardig gevonden wilt worden.

Waardering en complimenten

Je bent gevoelig voor waardering en complimenten en doet je soms anders voor dan je bent om bij de ander in de smaak te vallen. Soms doe je alsof je het met iemand eens bent om vervolgens bij de stemming tegen te stemmen. Je wilt het liefst tot elke prijs voorkomen dat anderen gekwetst raken. Hierdoor ontstaat achteraf soms wrevel.

Structuur en duidelijkheid

Je hebt weinig belangstelling voor planning en doelen. Je ervaart het als plezierig om structuur en een duidelijke taakomschrijving te hebben. Je doet er ook alles aan om je taak zo goed mogelijk uit te voeren, omdat je je dienstbaar opstelt. Standvastig jouw eigen ideeën naar voren brengen is voor jou een uitdaging.

Samenwerking

In je werk ben je gericht op samenwerking en op dienstverlening aan anderen of het bedrijf. Je houdt je aan de regels om misverstanden te voorkomen. Je vindt het gemakkelijk om leiding te accepteren en je doet wat er van je wordt gevraagd. Bevestiging en persoonlijke aandacht van je leidinggevende zijn zaken waar jij goed op gedijt. Je hecht aan een goede relatie en als de gevoelsband hecht is ben je erg loyaal. Je hebt een hekel aan conflicten en zult soms niet alle informatie op tafel leggen.

Kenmerken:

Beminnelijk, vriendelijk, goede luisteraar, geduldig, ontspannen, oprecht, stabiel, evenwichtig, teamplayer, begripvol.

Gratis E-book Communicatiestijlen

Wil je verder lezen of nog meer weten over dit onderwerp?
Download dan nu gratis E-book Communicatiestijlen

DISC Communicatiestijlen 

Liever Communicatiever

Je kunt je natuurlijk ook gewoon aanmelden voor de Liever Communicatiever.
Kijk hier naar wat anderen daarover zeggen.
Nelly de Jong

Mijn passie is het begeleiden van mensen met werk- en levensvragen. Dat doe ik al meer dan vijfentwintig jaar met veel plezier. In de afgelopen jaren heb ik honderden mensen via coaching, loopbaanbegeleiding en outplacement begeleid en ze een duwtje in de rug gegeven. Mijn specialisme is werkende moeders goed voor zichzelf te laten zorgen.

Meer over Nelly de Jong


« Communicatiestijlen: Omgaan met standvastige mensen
Communicatie: Non verbale communicatie »

Gratis E-book Verbindende CommunicatieAl meer dan 8.000 keer gedownload

Misschien vind je dit ook leuk:

Meer communicatiestijlen en communicatie


Facebook-reacties op dit artikel

Reageer op Communicatiestijlen: De warme aardse groene standvastigen

Naam:
E-mailadres: (wordt niet weergegeven)
Website:
Nieuwsbrief: Abonneer mij op de nieuwsbrief van ConFront Coaching en Training
Reacties: Stuur mij een e-mail bij volgende reacties
Reactie:
  Om hier te kunnen reageren dien je geabonneerd te zijn op de nieuwsbrief.
 

ConFront is niet verantwoordelijk voor geplaatste reacties, aanvaardt geen enkele vorm van eventuele aansprakelijkheid en behoudt zich het recht zonder aankondiging reacties in te korten of te verwijderen, als dit gepast wordt geacht. Het veld 'website' is optioneel. Je link wordt gekoppeld na controle van de reactie.