Communicatiestijlen: Omgaan met de invloedrijke gedragsstijl

verkoopster, invloedrijke gedragsstijl DISC MDI

Geplaatst op donderdag 31 december 2009 door Nelly de Jong

Tegen een rasechte verkoper (volgens de MDI gedragsanalyses de extraverte voeler) met een invloedrijke gedragsstijl kun je het best zelf ook enthousiast reageren. Maakt plaatjes en vertel verhalen, maak er een uitdaging van. Zorg dat je de tijd hebt en het liefst geen vaste agenda. Maak grapjes en accepteer het als er door elkaar wordt gepraat. Vraag om naar hun ideeën. Bekritiseer niet, want ze hebben een bloedhekel aan autoriteit, openlijke kritiek en details.

Verkoper boos gemaakt?

Een boze 'verkoper' bied je kort je excuus aan. En als je hun medewerking wilt verkrijgen vraag je: Doe me een lol... of: Wil je me een plezier doen? Bied ze een uitdaging aan.

Gevoelig voor waardering

De invloedrijke 'verkopers' zijn er gevoelig voor waardering, dus dat mag uitgebreid en in het openbaar. Geef ze verder de mogelijkheid om zich te uiten en ondersteun ze daarin. Wees vooral niet te kort door de bocht, afstandelijk of zwijgzaam. Praat met hen over doelen en dring niet teveel aan op feiten en cijfers. Richt je op de menskant en op wat er gebeuren moet. Leg de details vast en wees besluitvaardig. Vraag naar hun mening en wees vooral persoonlijk. Neem de tijd om te stimuleren, maak grapjes maar houdt wel het tempo erin. Wees niet neerbuigend en beloon ze voor hun bereidheid om risico's te nemen. Ga snel tot actie over, want deze mensen houden van tempo!

Ook een betere communicatie?

Wil je ook leren je communicatie te verbeteren? Meld je dan nu aan voor de training Liever Communicatiever.De training wordt gehouden op het Zuidvliet 292 A, Leeuwarden, Friesland.
Nelly de Jong

Mijn passie is het begeleiden van mensen met werk- en levensvragen. Dat doe ik al meer dan vijfentwintig jaar met veel plezier. In de afgelopen jaren heb ik honderden mensen via coaching, loopbaanbegeleiding en outplacement begeleid en ze een duwtje in de rug gegeven. Mijn specialisme is werkende moeders goed voor zichzelf te laten zorgen.

Meer over Nelly de Jong


« Mindfulness: De winst van mediteren
Assertiviteit: Hoe stel je grenzen? »

Communicatiekaarten

Bestel nu mijn gratis communicatiekaarten waarop je heel gemakkelijk een overzicht hebt van alle kenmerken van de vier communicatiestijlen: Introverte denkers, introverte voelers, extraverte denkers en extraverte voelers.

Bestel gratis communicatiekaarten

Trainingen over dit onderwerp

DatumTrainingLocatie
Do 8 november '182 daagse training Liever CommunicatieverLeeuwarden, meld je aan

Misschien vind je dit ook leuk:

Meer communicatiestijlen


Facebook-reacties op dit artikel

Reageer op Communicatiestijlen: Omgaan met de invloedrijke gedragsstijl

Naam:
E-mailadres: (wordt niet weergegeven)
Website:
Nieuwsbrief: Abonneer mij op de nieuwsbrief van ConFront Coaching en Training
Reacties: Stuur mij een e-mail bij volgende reacties
Reactie:
  Om hier te kunnen reageren dien je geabonneerd te zijn op de nieuwsbrief.
 

ConFront is niet verantwoordelijk voor geplaatste reacties, aanvaardt geen enkele vorm van eventuele aansprakelijkheid en behoudt zich het recht zonder aankondiging reacties in te korten of te verwijderen, als dit gepast wordt geacht. Het veld 'website' is optioneel. Je link wordt gekoppeld na controle van de reactie.