Effectiviteit: Doelen bereiken

Geplaatst op vrijdag 27 november 2009 door Nelly de Jong

Om je doel te kunnen bereiken moet je het op zijn minst duidelijk voor ogen hebben. Waarom? Stel je het volgende maar eens voor:
Een boogschutter heeft 20 doelen voor zich staan. Hij doet zijn ogen dicht en schiet. Wat denk je dat er dan gebeurt? Misschien raakt hij een van de doelen, maar misschien ook niet. Wat is daar het probleem in? Wat maakt het uit welk van de doelen hij raakt? In principe niets.

Wedstrijd

Maar als de boogschutter aan een wedstrijd meedoet en hij wil winnen, dan moet hij het midden van doel nummer 12 raken. En de kans dat hij met zijn ogen dicht doel nummer 12 in de roos raakt is vrij klein. De kans dat hij gaat winnen daardoor ook. Doe eens mee met het volgende experiment.

Experiment 1 Ogen dicht

Ga in het midden van de kamer staan en zorg dat je voldoende ruimte om je heen hebt. Kies nu één van de voorwerpen op de muur uit. Dit is je doel. Doe nu je ogen dicht en draai een keer of vijf in het rond. Met je ogen dicht loop je nu in de richting van waar jij verwacht dat je doel is.

Hoe dicht was je bij je doel?

Experiment 2 Ogen open

Nu sta je in het midden van de kamer en kiest hetzelfde doel uit. Draai nu een keer of vijf in het rond met je ogen open. Stop dan met draaien en kijk naar je doel en loop naar je doel toe. Hoe dicht ben je nu bij je doel?

Kies je doel!

Natuurlijk brengt experiment 2 je in 100% van de gevallen bij je doel, waar experiment 1 dat zelden doet. Toch deed je het belangrijkste voordat je rondjes ging draaien. Je koos je doel! De meeste mensen stellen geen doelen of ze doen het maar half-half. En daarmee blijven ze vaak zitten waar ze zitten en komen nauwelijks vooruit. Dus kies in ieder geval je doel, hoe groot of hoe klein ook. Met het principe van altijd doorgaande verbetering kom je altijd veel verder dan je denkt!

Leuk of waardevol artikel?

Geef wat van jouw positieve energie terug door hieronder op de like of respect button te drukken of beter nog: Deel jouw mening of ervaring hieronder met mij! 

Coaching?

Wil je ook leren moeiteloos je doelen te bereiken? Meld je dan nu aan voor individuele coaching. De gesprekken vinden plaats op het Zuidvliet 292 A in Leeuwarden, Friesland. 

 

Gratis e-book Van Wens naar Werkelijkheid downloaden?

Meer informatie over hoe je doelen stelt en hoe ze moeiteloos te bereiken? Vraag dan mijn gratis e-book Van Wens naar werkelijkheid aan!

 
Nelly de Jong

Mijn passie is het begeleiden van mensen met werk- en levensvragen. Dat doe ik al meer dan vijfentwintig jaar met veel plezier. In de afgelopen jaren heb ik honderden mensen via coaching, loopbaanbegeleiding en outplacement begeleid en ze een duwtje in de rug gegeven. Mijn specialisme is werkende moeders goed voor zichzelf te laten zorgen.

Meer over Nelly de Jong


« Communicatiestijlen
Coaching: Begin vandaag nog! »

Gratis E-book Van Wens Naar WerkelijkheidAl meer dan 5.000 keer gedownload

Misschien vind je dit ook leuk:

Meer Effectiviteit


Facebook-reacties op dit artikel

Reageer op Effectiviteit: Doelen bereiken

Naam:
E-mailadres: (wordt niet weergegeven)
Website:
Nieuwsbrief: Abonneer mij op de nieuwsbrief van ConFront Coaching en Training
Reacties: Stuur mij een e-mail bij volgende reacties
Reactie:
  Om hier te kunnen reageren dien je geabonneerd te zijn op de nieuwsbrief.
 

ConFront is niet verantwoordelijk voor geplaatste reacties, aanvaardt geen enkele vorm van eventuele aansprakelijkheid en behoudt zich het recht zonder aankondiging reacties in te korten of te verwijderen, als dit gepast wordt geacht. Het veld 'website' is optioneel. Je link wordt gekoppeld na controle van de reactie.