Mededogen werkt. Hoe mededogend ben jij? Of heb je vooral medelijden?

Mededogen handen vasthouden

Mededogen roept bij veel mensen associaties op met medelijden. Maar mededogen is niet hetzelfde als medelijden. Het verschil tussen mededogen en medelijden is dat het lijden eruit is. Mededogen laat de ander zelf verantwoordelijk zijn of verantwoordelijkheid nemen voor wat er in zijn of haar werkelijkheid is. Tussen medelijden en mededogen is als het ware een soort van machtsverschil. Een machtsverschil tussen die twee situaties en woorden. Mededogen gaat erover aan de ander te laten weten: Ik begrijp je en ik voel met je mee. Waar medelijden de ander ‘klein’ kan maken. Er zit iets neerbuigends in medelijden. Waar mededogen veel meer uit gaat van gelijkwaardigheid.

Door naar Mededogen werkt. Hoe mededogend ben jij? Of heb je vooral medelijden? »


Mijn schuld of jouw schuld en de verantwoordelijkheid ervoor

Mijn schuld of jouw schuld zijn beide totaal niet functionele uitspraken. Tenzij je het hebt over je schuld bij de bank dan J. Maar anders zijn het niets meer dan concepten van je denken die er alleen maar voor zorgen dat je jezelf vast denkt. Je denkt jezelf vast omdat denken in termen van mijn schuld of jouw schuld een dik oordeel in zich heeft en er voor zorgt dat je niet de verantwoordelijkheid neemt voor wat er is in je leven.

Door naar Mijn schuld of jouw schuld en de verantwoordelijkheid ervoor »


Feedback geven. Zo doe je dat op een adequate manier!

Feedback

Feedback geven op een effectieve en adequate manier is nog een hele kunst. Alles wat je over iemand anders zegt, of het nu om complimenten of afkeuring gaat, is een vorm van feedback. Grofweg zijn er twee vormen van feedback: complimenten en commentaar. Deze feedback, zowel complimenten als commentaar zeggen iets over een beoordelaar en een beoordeelde. Positieve feedback in de vorm van complimenten vertellen je dat de beoordelaar de beoordeelde positief beoordeelt. En negatieve feedback in de vorm van commentaar vertelt dat de beoordelaar de beoordeelde negatief beoordeelt. In het laaste geval heeft de beoordelaar last in iets van het gedrag van de  beoordeelde.

Door naar Feedback geven. Zo doe je dat op een adequate manier! »


Narcist en de hoogsensitieve persoon, als hij maar gelukkig is

Narcist en de hoogsensitieve persoon

Wat hebben de hoogsensitieve persoon en narcisten met elkaar gemeen? Op het eerste oog zou je zeggen niks. Niks, want het zijn tegenpolen. Maar ja, wie kent het niet? Opposite attracts. Dat wat je niet bent is in de ander aantrekkelijk omdat jij het nog te leren hebt. En dan hebben hoogsensitieve personen en narcisten alles met elkaar te maken. Want dat wat de narcist is, is de hoogsensitieve mens niet en wat de hoogsensitieve mens is is de narcist ook zeker niet.

Door naar Narcist en de hoogsensitieve persoon, als hij maar gelukkig is »


Tien geboden voor een plezieriger leven vol geluk

De tien geboden die ik hier onder met je ga delen zullen je helpen bij plezieriger en gelukkiger leven. Veel mensen zijn niet gelukkig met hun leven. Of niet helemaal gelukkig. En jij? Vraag je jezelf wel eens af hoe gelukkig je bent? Of leef je niet zo bewust en leeft het leven jou? Gelukkiger worden zit meestal niet in heel grote dingen. Al denken we vaak van wel. Als ik eerst maar… dat huis heb, die baan heb, die relatie heb, etc. Dan, ja dan ben ik gelukkig. Maar dat is een misvatting. Geluk zit zoals het spreekwoord zegt in kleine dingen. In wat je met je aandacht doet. In waar je je aandacht op richt.

Door naar Tien geboden voor een plezieriger leven vol geluk »


11 Tips en spelregels bij conflicten

Spelregels bij conflicten

Conflicten horen bij ons leven en bij onze relaties. Vroeg of later komen we allemaal wel eens in een conflictachtige situatie terecht. Is dat erg? Nee, zolang je op een respectvolle manier met elkaar omgaat. Confrontatievermijdend gedrag levert vrijwel altijd op de lange termijn conflict op en altijd de confrontatie aangaan, levert op de lange termijn vaak verstoorde verhoudingen op. Met de onderstaande spelregels en tips kun je je conflicten functioneel houden. 

Door naar 11 Tips en spelregels bij conflicten »


Lastige collega? Dit kun je doen!

Lastige collega

Last van lastige collega’s op je werk? Op nogal wat plekken op de arbeidsmarkt is de werkdruk ongezond hoog. Je werkt je uit de naad om alles op tijd af te krijgen en zit dan echt niet te wachten op lastige collega’s die niet doen wat ze moeten doen. Die je van je werk afhouden bijvoorbeeld. Of een prikkelbare Paul die zich niet op de juiste manier behandeld voelt en je daardoor bewust of onbewust dwars gaat zitten. Of kattige Kitty die dan misschien wel problemen thuis heeft, maar jou ook stress bezorgt met haar gesnauw en die je niet de informatie die je nodig hebt geeft.

Door naar Lastige collega? Dit kun je doen! »


Stress! Ontdek hoe ook jij ontstressen kunt!

Hoewel je je dat misschien niet bewust bent, is stress iets dat je nodig hebt in je leven. Iedereen die een succesvol leven heeft zal dat erkennen. Om topprestaties te leveren heb je de opgebouwde spanning nodig. Die opgebouwde spanning zorgt voor een goede concentratie en focus. Bovendien heb je door de adrenaline energie voor tien en ook je immuunsysteem werkt op zijn best. Is stress dan alleen maar positief? Nee toch? Nee. Klopt. Het is niet alleen maar positief.

Door naar Stress! Ontdek hoe ook jij ontstressen kunt! »