Coaching: De kracht van kiezen

Geplaatst op zondag 9 augustus 2009 door Nelly de Jong

Alles begint met kiezen

Ieder moment kun je kiezen. Kiezen om nu echt te doen wat je wilt doen. Ieder moment opnieuw. Edwin op 't Land schreef daar een mooi gedicht over.

Kanskaart 

Iedere dag heb je een nieuwe kans
om iets met je leven te doen
of iets in je leven te veranderen.

Iedere dag kun je veranderen
door de bereidheid anders te kijken naar
en anders te denken over jouw leven. 

Iedere dag heb je de mogelijkheid
om een eenmaal ingenomen standpunt
te kunnen herzien.

Iedere dag is een geschenk voor het leven
dat jij mag gebruiken en dat jij zin en
betekenis mag geven. 

Iedere dag kun je, gebruik maken van je keuzevrijheid
kiezen voor de dingen die jij 
wilt, wenst, leuk of belangrijk vindt.

Neem of maak tijd en ruimte voor de dingen
die jij wilt, wenst, leuk of belangrijk vindt.
Geniet hiervan, iedere dag opnieuw.

Edwin op 't Land

 

Je kunt kiezen om dat boek te lezen dat je de kennis brengt die je nodig hebt om je doel te bereiken. Ieder moment kun je beginnen met een nieuwe activiteit.

Kies vandaag nog

Ieder moment wanneer jij wilt. Je kunt beginnen met het proces om je leven vorm te geven. Je kunt dat hier en nu, vandaag doen, of morgen, of volgende maand of volgend jaar…

Niets doen

Je kunt ook niets doen. Of je kunt ook net alsof doen. En als het idee dat je jezelf veranderen moet je een vervelend gevoel geeft kun je ook kiezen te blijven zitten waar je zit. Je kunt kiezen voor rust in plaats van werken, voor uitgaan en plezier maken in plaats van die opleiding volgen, voor fabels in plaats van waarheid en voor twijfel in plaats van vertrouwen.

Oorzaak en gevolg

De keuze is aan jou. Maar terwijl je misschien de gevolgen vervloekt, voed je de oorzaak. Shakespeare zei het al: Het misverstand zit niet in de sterren maar in onszelf. We hebben onze huidige omstandigheden gecreëerd door onze eerder gemaakte keuzes.

Betere keuzes

Je hebt zowel de mogelijkheid als de verantwoordelijkheid om betere keuzes te maken. Je leven echt leven vraagt niet meer tijd om over dingen na te denken en vraagt ook geen andere antwoorden om tot betere conclusies te komen.

Waarheid

Het enige wat je nodig hebt is de waarheid. Jouw waarheid. En niets anders dan jouw waarheid. Sta niet toe dat missers in je beoordelingsvermogen je iedere dag opnieuw de verkeerde kant op sturen.  Ga terug naar de basis, jouw basiskeuzes die het grootste verschil maken in hoe jij je leven leidt. Kies voor de dingen die leven, plezier en geluk brengen in je dagelijkse bestaan.

Doen!

En als je dus niet tevreden bent met hoe je leven er nu uitziet, doe er dan iets aan! Je hebt het vermogen om je totale leven om te gooien op elk onderdeel van je bestaan. En alles begint met de kracht van jouw eigen keuze.

Dagelijkse hulp bij het kiezen?

Download dan nu de kanskaart als geheugensteun.

Kanskaarten

Ook gecoacht worden?

Leer hoe je snel je droom kunt realiseren! Heb je bepaalde doelen of verlangens die je wilt realiseren? Meld je dan nu aan voor coaching

Coaching door Nelly de Jong
Nelly de Jong

Mijn passie is het begeleiden van mensen met werk- en levensvragen. Dat doe ik al meer dan vijfentwintig jaar met veel plezier. In de afgelopen jaren heb ik honderden mensen via coaching, loopbaanbegeleiding en outplacement begeleid en ze een duwtje in de rug gegeven. Mijn specialisme is werkende moeders goed voor zichzelf te laten zorgen.

Meer over Nelly de Jong


« Mindfulness: Kinderlijk vertrouwen
Mindfulness: Grenzen en je lijf »

Gratis E-book 100 Vragen van VerlangenAl meer dan 3.000 keer gedownload

Misschien vind je dit ook leuk:

Meer Keuze en keuzestress en coaching


Facebook-reacties op dit artikel

Reageer op Coaching: De kracht van kiezen

Naam:
E-mailadres: (wordt niet weergegeven)
Website:
Nieuwsbrief: Abonneer mij op de nieuwsbrief van ConFront Coaching en Training
Reacties: Stuur mij een e-mail bij volgende reacties
Reactie:
  Om hier te kunnen reageren dien je geabonneerd te zijn op de nieuwsbrief.
 

ConFront is niet verantwoordelijk voor geplaatste reacties, aanvaardt geen enkele vorm van eventuele aansprakelijkheid en behoudt zich het recht zonder aankondiging reacties in te korten of te verwijderen, als dit gepast wordt geacht. Het veld 'website' is optioneel. Je link wordt gekoppeld na controle van de reactie.