Wat voor weer is het in jouw tuin?

Zonovergoten tuin

Je lichaam is het voertuig van je emoties. We staan er niet zo vaak bij stil, maar ons lichaam is een geweldig precisie instrument dat ons haarscherp laat weten hoe het met ons en met onze grenzen is. Je herkent vast wel dat je zoiets als een eigen ‚ruimte’ hebt. Als in bepaalde situaties iemand net iets te dichtbij komt, dan geeft je lichaam een signaal af, dat iemand in jouw ruimte binnen komt. 

Door naar Wat voor weer is het in jouw tuin? »


Assertiviteit: Wat is jouw basispakket aan ruimte?

Ruimte, vrijheid

Iedereen is uniek en heeft zijn eigen grenzen. Dat betekent ook dat iedereen andere behoeften heeft. De een kan bijvoorbeeld toe met vijf uur slaap, de ander is na negen uur nog moe. Een heel belangrijke behoefte die iedereen in een andere mate nodig heeft is ruimte. Ruimte voor jezelf en ruimte voor de dingen die jij graag wilt doen. In de tijd die jij daarvoor nodig hebt en op het moment dat jij dat wilt. Als je in balans en en helemaal yinyang wilt blijven is het essentieel  deze behoefte aan ruimte concreet te maken en vast te stellen. Dat is je ‘basispakket aan ruimte’. 

Door naar Assertiviteit: Wat is jouw basispakket aan ruimte? »


Gezondheid-Energie: Zorg voor jezelf

Zorg jij voor jezelf? Of is de zorg die je aan een ander geeft groter dan de zorg aan jezelf? Voor nogal wat vrouwen is dat hun realiteit. Ze hebben een goede opleiding, een behoorlijke drive en een goede baan. Toch worden ze ziek van hun werk. Vooral veel vrouwen haken af met een burnout, rugpijn of bv. rsi waar mannen gewoon carrière maken; Vrouwen hebben een groter risico uit te vallen, omdat veel vrouwen werken in zowel geestelijk als lichamelijk zware beroepen. Denk bijvoorbeeld maar aan de zorg of onderwijs.

Door naar Gezondheid-Energie: Zorg voor jezelf »


Stemmingsstoornis of slaapgebrek?

slapende vrouw

Wie kent er niet het irritante geluid van een wekker? Met zijn soms indringende signaal en de boodschap dat het tijd is om wakker te worden en je bed uit te komen. Het is een signaal dat er voor zorgt dat een van de belangrijkste dingen in je leven stopt… Je slaap. Als je het eens even snel uitrekent, dan slaap je bij een gemiddelde leeftijd van 90 jaar iets meer dan 30 jaar van je leven.  30 jaar slaap, dat is een hele tijd. Vroeger, toen Edison het licht nog niet had uitgevonden, werd aan slaap een veel positiever betekenis gegeven dan tegenwoordig. We hebben het tegenwoordig te druk, druk, druk om te slapen. Want we moeten zoveel van onszelf... Maar er was een tijd dat daar echt heel anders naar gekeken werd.

Door naar Stemmingsstoornis of slaapgebrek? »


Gezondheid-energie: Tips bij slaapproblemen

Moeheid, slapen

Soms gaat slapen niet vanzelf en zijn er slaapproblemen. De redenen slaapproblemen kunnen velerlei zijn. Of de slaapproblemen nu komen omdat je in een stressvolle periode zit, omdat de overgang je parten speelt of omdat je kleine kinderen hebt die je uit je slaap houden… Ik kan me nog goed herinneren dat mijn dochter klein en een huilbaby was: Ik voelde me compleet 'gesloopt' zo moe. Hoewel niet optimaal heb ik in de periodes dat ik last had van slaapproblemen nog redelijk door kunnen functioneren. Hoewel mijn omgeving daar waarschijnlijk anders over dacht. Ik was namelijk niet de meest gezellige persoon toen...

Door naar Gezondheid-energie: Tips bij slaapproblemen »


Gevangen in negatieve gedachten

Stop negatieve gedachten

Negatieve gedachten hebben is vervelend 

Negatieve gedachten hebben controle over je leven, en dat vind ik verschrikkelijk. Er zijn regelmatig mensen geweest die mij negatief noemden, en dat vond ik erg vervelend. Wie vind het nou leuk om negatief genoemd te worden? "Waarom maak je je zo druk over alles, en waarom denk je zo negatief?" Is wat mensen vaak tegen me zeiden.

Door naar Gevangen in negatieve gedachten »


De kracht van negatief denken

Somber figuur achter de boeken

De kracht van negatief denken, waar gaat dit nu weer over? Je moet toch juist positief denken? Ja ik begrijp je verwarring. En ja je hebt gelijk, een positieve focus houden is absoluut cruciaal voor het bereiken van je doelen. Dat is dus ook niet waar dit artikel over gaat. De kracht van negatief denken gaat erom je bewust te worden van de vernietigende kracht van negatief denken. De kracht van negatief denken gaat over hoe dat negatieve denken ervoor zorgt dat je jezelf in de kou laat staan en je jezelf opgeeft.

Door naar De kracht van negatief denken »


Loopbaanbegeleiding: Lastige vragen in een sollicitatiegesprek. Hoe ga je ermee om?

Lastige vragen in een sollicitatiegesprek

Misschien vind je het confronterend als ik dit zeg: Lastige vragen in een sollicitatiegesprek bestaan niet, maar het is wel hoe ik er over denk. Want in feite zijn lastige vragen alleen maar lastige vragen in een sollicitatiegesprek waar je je niet op hebt voorbereid. En daar kun je wat aan doen. Ik kan en ga niet alles wat werkgevers kunnen vragen in dit artikel met je delen, want wat er gevraagd kan worden is in feite oneindig. Maar vaak zijn het wel variaties op dezelfde themas. Wel heb ik diverse tips voor je.

Door naar Loopbaanbegeleiding: Lastige vragen in een sollicitatiegesprek. Hoe ga je ermee om? »