Stemmingsstoornis of slaapgebrek?

slapende vrouw

Wie kent er niet het irritante geluid van een wekker? Met zijn soms indringende signaal en de boodschap dat het tijd is om wakker te worden en je bed uit te komen. Het is een signaal dat er voor zorgt dat een van de belangrijkste dingen in je leven stopt… Je slaap. Als je het eens even snel uitrekent, dan slaap je bij een gemiddelde leeftijd van 90 jaar iets meer dan 30 jaar van je leven.  30 jaar slaap, dat is een hele tijd. Vroeger, toen Edison het licht nog niet had uitgevonden, werd aan slaap een veel positiever betekenis gegeven dan tegenwoordig. We hebben het tegenwoordig te druk, druk, druk om te slapen. Want we moeten zoveel van onszelf... Maar er was een tijd dat daar echt heel anders naar gekeken werd.

Door naar Stemmingsstoornis of slaapgebrek? »


Gezondheid-energie: Tips bij slaapproblemen

Moeheid, slapen

Soms gaat slapen niet vanzelf en zijn er slaapproblemen. De redenen slaapproblemen kunnen velerlei zijn. Of de slaapproblemen nu komen omdat je in een stressvolle periode zit, omdat de overgang je parten speelt of omdat je kleine kinderen hebt die je uit je slaap houden… Ik kan me nog goed herinneren dat mijn dochter klein en een huilbaby was: Ik voelde me compleet 'gesloopt' zo moe. Hoewel niet optimaal heb ik in de periodes dat ik last had van slaapproblemen nog redelijk door kunnen functioneren. Hoewel mijn omgeving daar waarschijnlijk anders over dacht. Ik was namelijk niet de meest gezellige persoon toen...

Door naar Gezondheid-energie: Tips bij slaapproblemen »


De kracht van negatief denken

Somber figuur achter de boeken

De kracht van negatief denken, waar gaat dit nu weer over? Je moet toch juist positief denken? Ja ik begrijp je verwarring. En ja je hebt gelijk, een positieve focus houden is absoluut cruciaal voor het bereiken van je doelen. Dat is dus ook niet waar dit artikel over gaat. De kracht van negatief denken gaat erom je bewust te worden van de vernietigende kracht van negatief denken. De kracht van negatief denken gaat over hoe dat negatieve denken ervoor zorgt dat je jezelf in de kou laat staan en je jezelf opgeeft.

Door naar De kracht van negatief denken »


Gevangen in negatieve gedachten

Stop negatieve gedachten

Negatieve gedachten hebben is vervelend 

Negatieve gedachten hebben controle over je leven, en dat vind ik verschrikkelijk. Er zijn regelmatig mensen geweest die mij negatief noemden, en dat vond ik erg vervelend. Wie vind het nou leuk om negatief genoemd te worden? "Waarom maak je je zo druk over alles, en waarom denk je zo negatief?" Is wat mensen vaak tegen me zeiden.

Door naar Gevangen in negatieve gedachten »


Loopbaanbegeleiding: Lastige vragen in een sollicitatiegesprek. Hoe ga je ermee om?

Lastige vragen in een sollicitatiegesprek

Misschien vind je het confronterend als ik dit zeg: Lastige vragen in een sollicitatiegesprek bestaan niet, maar het is wel hoe ik er over denk. Want in feite zijn lastige vragen alleen maar lastige vragen in een sollicitatiegesprek waar je je niet op hebt voorbereid. En daar kun je wat aan doen. Ik kan en ga niet alles wat werkgevers kunnen vragen in dit artikel met je delen, want wat er gevraagd kan worden is in feite oneindig. Maar vaak zijn het wel variaties op dezelfde themas. Wel heb ik diverse tips voor je.

Door naar Loopbaanbegeleiding: Lastige vragen in een sollicitatiegesprek. Hoe ga je ermee om? »


Loopbaanbegeleiding: Hoe werkt een kennismakingsgesprek?

Hoe werkt een kennismakingsgesprek?

"Hoe werkt een kennismakingsgesprek en moet ik ook wat meenemen?" 

Als je naar aanleiding een sollicitatie wordt uitgenodigd of misschien benaderd bent voor een kennismakingsgesprek heeft de potentiële werkgever al de nodige informatie van jou. Je c.v. en sollicitatiebrief of je online sollicitatie geeft hem inzicht in je motivatie, achtergrond en eigenschappen. Misschien weet jij niet meer dan wat er in de advertentie staat. Wil je goed beslagen ten ijs komen, kun je je maar beter goed voorbereiden op dat eerste kennismakingsgesprek.

Door naar Loopbaanbegeleiding: Hoe werkt een kennismakingsgesprek? »


Veelgestelde vragen in een sollicitatiegesprek

Veelgestelde vragen in een sollicitatiegesprek

In de tijd dat ik op personeelszaken werkte heb ik veel selectiegesprekken gevoerd. Leuk werk en ik heb er veel van geleerd. Zowel over hoe werkgevers omgaan met sollicitanten als hoe sollicitanten omgaan met hun sollicitaties. Veel sollicitanten die ik in die gesprekken meemaakte waren niet of slecht voorbereid op hun gesprek. En daarmee ontnamen ze zichzelf de kans op die voor hen zo vaak gewilde baan of functie. Veel werkgevers waren overigens ook niet altijd goed voorbereid. Een valkuil die ik regelmatig bij hen tegenkwam was de vraag: Wat zou je doen als... Dit soort fictieve vragen worden regelmatig gesteld, maar leveren hen niet op wat ze verwachten. Vooral mensen met een grote fantasie zullen dit soort vragen 'goed' kunnen beantwoorden. Alleen is de praktijk weerbarstiger. Of je ook daadwerkelijk in de praktijk zo zult reageren is namelijk meestal niet te voorspellen. Het is daarom veel beter om naar praktijkervaring te vragen. En voor de sollicitant ook veel sterker om met praktijkvoorbeelden te komen.

Door naar Veelgestelde vragen in een sollicitatiegesprek »


Kun jij het laten regenen?

Meer informatie »